Welkom in groep 6/7/8

Dit jaar gaan we ons derde jaar in met vak-adoptie. Waarbij de vakken taal, rekenen, spelling en lezen door een vaste leerkracht wordt gegeven. Deze leerkracht geeft alle kinderen van groep 1 t/m 8 les en weet daarom nog beter hoe hij/zij op het niveau van alle kinderen aan kan sluiten.  

Naast deze vak-adoptie vinden wij het bewegen bij kinderen erg belangrijk. We maken daarom gebruik van verschillende vormen van bewegend leren. Daarnaast staat beweging en het hierbij in contact komen en leren uitvoeren van verschillende sporten in de aandacht. 

Iedere schooldag begint met een kwartier klasdoorbrekend lezen en hierna volgt er een kring. Deze kring wordt gehouden door meester Stefan. Tijdens deze kring bespreekt de klas aan welke doelen ze gaan werken en hoe ze deze kunnen behalen. Ze evalueren kritisch op het eigen leerproces en vieren behaalde vooruitgang. 

Het laatste half uur van de ochtend hebben de kinderen, een blok zelfstandige verwerking. Hierin plannen ze zelf welk werk zij willen gaan maken van de takenkaart. De kinderen kunnen kiezen tussen verplichte taken en keuzetaken. 

’s Middags is er aandacht voor Engels, de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek), de Kanjertraining, creativiteit en presentatie.

We gaan er een leuk en leerzaam jaar van maken!

Groetjes, 
Meester Stefan


 

Mijn kind


Klik hier om naar de groepenpagina te gaan.