Sinterklaascollecte

Er is geen collecte meer.

 

ASK theater Apeldoorn

ASK-theater 
Al sinds een aantal jaren gaan de groepen 5 t/m 8 van De Vossestaart op een avond aan het begin van december naar theater Orpheus in Apeldoorn voor een optreden van het ASK-theater. 
Wat is ASK-Theater? 
ASK stond voor Apeldoornse Sinterklaas Kommissie. De volledige naam wordt echter niet meer gebruikt. De ASK werd als vereniging opgericht in 1901 als initiatief van de openbare scholen om omstreeks december iets extra’s voor de kinderen te doen. In die tijd had lang niet iedereen het zo breed en een klein beetje steun konden de ouders en kinderen toen wel gebruiken. In eerste instantie kregen de kinderen lekkernijen, chocolademelk en verder niets. Pas veel later heeft men besloten voor de kinderen toneelstukken te gaan spelen. 
Huidige doelstelling van ASK-theater 

Jonge kinderen in aanraking brengen met toneel in een echte schouwburg. Zij zijn misschien de spelers van morgen, maar zeker de bezoekers in de toekomst. 
Gespeelde musicals van de afgelopen jaren: 
- 99 + 2 Dalmatiërs (2014)
- De club van lelijke kinderen (2011) 
- Pinokkio (2010) 
- Peter Pan (2009)  

 

 

Violenverkoop 2018

Ook dit schooljaar gaan de leerlingen van groep 7 en 8 van de Vossestaart in Hall weer violen verkopen. Hoe meer er verkocht wordt, hoe meer geld er is te besteden tijdens het schoolkamp, dat dit schooljaar op ??????. zal plaatsvinden. 

De kinderen gaan in groepjes van 2 of 3 leerlingen huis-aan-huis violen verkopen in Hall en bij familie die niet in Hall woont. 

De violen zijn per bak te koop en er zijn verschillende kleuren. Ook kan men een bak gemengde kleuren kopen. 

Het bezorgen gebeurt door de leerlingen.

 

 

 

 

Mijn kind


Klik hier om naar de groepenpagina te gaan.